MERSİN / TOROSLAR - Mersin Uluslararası Limanı İlkokulu

E-GÜVENLİK EYLEM PLANI

MERSİN ULUSLARARASI LİMANI İLKOKULU E-GÜVENLİK EYLEM PLANI

TEKNİK GÜVENLİK

Bilişim hizmetleri düzenli olarak gözden geçirilecek.

İyi ve güvenli dijital vatandaş olma konusunda öğrencileriyle nasıl konuşacaklarını tartışmak için öğretmenler bir araya getirilecek.

ÖĞRENCİ VE PERSONELİN TEKNOLOJİYE ERİŞİMİ

Personel ve öğrenciler okul araçları ile okul ağını kullanabilecek. Kabul Edilebilir Kullanım Politikası bütün okul üyeleri tarafından gözden geçirilecek. Öğrencilere kendilerini ve mahremiyetlerini korumak için neyin ve neden mevcut olduğunu anlayabilsinler diye bilgilendirme yapılacak.

VERİ KORUMA

Okulumuzun, özellikle taşınabilir cihazlar olmak üzere cihazların korunmasının önemi konusunda bilgilendirmeler yapılacak.Ayrıca materyallerimizin en son teknoloji ile uyumlu olduğundan emin olmak için düzenli olarak gözden geçirildiğinden emin olunacak.

Personelin ve öğrencilerin özel verilerinin güvenliğini sağlamak için okulun BİT koordinatörü görevlendirilecek.

Tüm personelin okul makinelerinde uygunsuz veya yasa dışı içerik keşfettiklerinde ne yapacakları konusunda net olmaları için kılavuzlar hazırlanacak.

Bilgi Teknolojileri Yönetimi

Okul bilgisayarına yüklenen yeni yazılımın kullanımı ile ilgili BİT ağından sorumlu kişi tüm personele eğitim verecek .Bu, okul üyelerinin yeni özelliklerden yararlanmasını ve aynı zamanda ilgili yerlerde güvenlik ve veri koruma sorunlarının farkında olmalarını sağlayacak.

POLİTİKALAR

Kabul Edilebilir Kullanım Politikası (KKP)

Okulumuzda, politika konuları düzenli olarak tartışılacak.Bu, personelin ve öğrencilerin bunlardan haberdar olmalarını sağlayacaktır.

Raporlama ve Olay Yönetimi Politikası

Tüm personelin, bir okul makinesinde uygunsuz veya yasa dışı materyal bulunursa ne yapılacağına ilişkin yönergelerden haberdar olduğundan emin olunacak.

E-güvenlik portalı içerisinde özellikle çocuk ve aile bağlamında ilişkili materyaller paylaşılacak.

Personel Politikası

Akıllı telefonlar ve diğer taşıyabilir cihazlar gibi yeni teknolojiler beraberinde bir dizi risk de getirirler. Temin ederiz ki öğretmenlerimiz bunun farkında. Bu sebeple bahsi geçen aletlerin tuzaklarından kaçabilmek için gerekli tedbirler alınacak.

E-GÜVENLİK YÖNETİMİ

Çocuk koruma politikamız içinde cinsel mesajlaşma ile ilgili  öğrencilere uygun eğitimler verilecek.

Cinsel konular birçok çocuğu etkileyen bir konudur. Olası sonuçları ve riskleri onlarla paylaşılacak.

Destek Kaynakları

Ebeveynlerden kendileri için sağlanan e-Güvenlik desteği hakkında geri bildirim istenecek ve ondan yararlanan ve ona erişen ebeveynlerin sayısını en üst düzeye çıkarmak için  yenilikçi yollar düşünülecek.

Tüm personelin e-Güvenlik konusunda bazı sorumlulukları olacak.Bilgi ve becerileri maksimum düzeyde kullanılacak.

e-Safety konularında bir öğretmen olarak öğrencilerine karşı güvenle hareket eden ve bilgili bir personel olmaları için gerekenler yapılacak.

Personel Eğitimi

Okulumuzda personel arasında bilgi alışverişi teşvik edilecek.

Değerlendirme Formu geniş bir soru havuzundan oluşturulacak.

Yayın: 13.03.2024 - Güncelleme: 13.03.2024 11:22 - Görüntülenme: 13